Välkommen till Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Vill du söka utbildning hos oss?
Börja med att skapa ett studerandekonto.


VÅRA ÖPPETTIDER PÅ YHiM:s EXPEDITION:
Måndag - Fredag  09.30-12.00
Tisdag - Torsdag  13.00-15.00

Kontakta:
Carina Carlander, 031-724 66 04, Utbildningssamordnare 
Per-Erik Ekberg, 031-724 69 59, Administratör
Mina Jordan, 031-724 66 09, Studie- och yrkesvägledare
Anna Sjöström, 031-724 66 08, Utbildningsledare
Magnus Fagerström, 031-724 66 60, Rektor
 

När du ansöker vill vi att du bifogar:
 

 1. Betygsdokument på din grundläggande behörighet: 
  a. Betyg på gymnasienivå från en svensk gymnasieskola/vuxenutbildning 
  b. studieomdöme från Folkhögskola 
  c. utlåtande från UHR/VHS om du har utländsk utbildning. Om utbildningen inte är validerad av UHR/VHS krävs att betygsdokument som är utfärdade på annat språk än engelska, franska, spanska, tyska eller de nordiska språken översätts av en auktoriserad översättare till svenska eller engelska. Bifoga kopior på översättning samt kopior på originaldokument i ansökan.
 2. CV med tydliga start- och slutdatum, omfattning i % samt beskrivning av arbetsuppgifter för varje anställning.
 3. Personligt brev (Max ett A4) om du vill åberopa reell kompetens eller om du studerar en behörighetsgivande kurs. Obligatoriskt vid ansökan till Lönespecialist.
 4. Dokumentation som kan ge dig urvalspoäng. Se Behörighet och Urval vid respektive utbildning.

Logga in med ditt studerandekonto

Har du inget studerandekonto?

För att du ska kunna göra en ansökan måste du skapa ett studerandekonto. När du har det kan du logga in, skapa och skicka din ansökan.

Nyheter

 • Problem med din ansökan?

  2017-04-18

  Du kan kontakta Per-Erik Ekberg om du får problem med att genomföra din ansökan. Använd gärna kontaktformuläret längst ned till vänster på sidan. Var så detaljerad som möjligt när du beskriver problemet.

 • Komplettera ansökan

  2017-04-18

  Om du vill komplettera ansökan med bilagor efter att den sänts in måste du logga in. Sen klickar du på länken "Mina bilagor" högst upp till höger. Datum för uppladdningen noteras och de kopplas automatiskt till den eller de ansökningar som är aktuella. Vill du knyta ett brev till en specifik ansökan? Låt det synas i filnamnet.

 • Skyddad identitet

  2017-04-18

  Den som har skyddad identitet av något slag ska inte ansöka online. Man kan i stället kontakta oss via kontaktformuläret nedan för vidare instruktioner.

 • Har du bytt adress, telefon eller mail?

  2017-04-18

  Uppgifter om epostadress och alla telefonnummer ändrar du själv genom att logga in och klicka på "Mina grunduppgifter" högst upp till höger. När du kommit så långt ser du länken "Ändra" intill personuppgifterna. Adressuppgifter hämtar vi från folkbokföringen, så dem kan du inte ändra. MEN du måste tala om för oss att vi ska uppdatera registret. Enklast är att använda kontaktformuläret här nedanför.

 • Måste du avbryta din utbildning?

  2017-04-18

  Det händer ibland att man måste ändra sina planer. Om det är så illa att du måste avbryta en utbildning som du är antagen till, så ska du kontakta oss med information om utbildning, namn och personnummer. Det går bra att använda kontaktformuläret längst ned till vänster på sidan. Skicka i första hand till din utbildningsledare, men även Anna Sjöström kan ta emot sådan information.

Alvis logo Alvis från Gotit